• امروز : دوشنبه - ۱۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 6 May - 2024

مگا پروژه‌های کشاورزی در فارس کلید می‌خورد

  • 04 بهمن 1400 - 16:42
مگا پروژه‌های کشاورزی در فارس کلید می‌خورد

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: اجرای مگا پروژه‌های کشاورزی در این استان در دست پیگیری است و امیدواریم در آینده نزدیک اقدامات عملیاتی این طرح‌ها آغاز شود. 

مجتبی دهقان‌پور یکشنبه سوم بهمن در نشست مدیران ستادی و مدیران کل دستگاه‌های وابسته به سازمان جهاد کشاورزی فارس با نماینده ولی‌فقیه در این استان و رئیس کمیسیون کشاورزی آب منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: طرح کشت بافت خرما، تولید یک سم تحت لایسنس شرکت نوارتیس و سینجنتا و پایانه صادراتی از جمله این طرح‌ها است. 

او با بیان اینکه در مسیر اجرای طرح پایانه صادراتی با یک مشکلاتی مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: برای فاز دوم توسعه طرح ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند که توانستیم این را از طریق ارتباط با وزارتخانه تامین کنیم؛ راه‌اندازی مزرعه مرغ مادر و تولید بذور سبزی و صیفی نیز از دیگر طرح هایی است که در حال پیگیری اجرای آن هستیم. 

سرپرست جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه این استان رتبه دوم در تامین امنیت غذایی کشور را به عهده دارد، اظهار کرد: این استان در تولید محصولات باغی رتبه اول، محصولات زراعی رتبه دوم و محصولات دامی رتبه چهارم دارد.

دهقان‌پور اظهار کرد: در سال زراعی جاری قریب به ۳۶ هزار هکتار گندم آبی در قالب کشت قراردادی کاشت شده است که می‌تواند در سال‌های آتی افزایش پیدا کند؛ ۴۱۳۲ نفر بهره بردار در این کشت قراردادی مورد مخاطب ما هستند که حالا باید سعی کنیم در سال آینده این سطوح را بالا ببریم و این قول را خواهیم داد که بتوانیم این اعداد و ارقام را در سال آینده بیشتر کنیم.

او با بیان اینکه یکی از رویکردهای خوبی که در استان فارس دنبال شده و جای کار بسیار دارد بحث شیوه‌های جدید کشت است، افزود: کشت روی پشته‌های پهن و بلند با توجه به اقلیم شکننده‌ای که استان فارس دارد می‌تواند تا ۳۰ درصد کاهش مصرف آب را در پی داشته باشد که ما ۱۳هزار هکتار سطح زیر کشت را داریم.

به گفته سرپرست جهاد کشاورزی فارس، پذیرش آهنگ این نوآوری را باید گسترش دهیم تا در سال آینده با مساعی تولیدکنندگان سطح زیر کشت را بالاتر ببریم چون یکی از روش‌های محبوب ما هست؛ کشت‌های کف کار نیز به ما کمک می‌کند تا حدود ۷۰۰ تا هزار کیلوگرم در هر هکتار از اراضی شور افزایش تولید را داشته باشیم.

دهقان‌پور با اشاره به اینکه بالغ بر ۵۱۵ میلیارد تومان تعهدمان در موضوع پرداخت تسهیلات بوده است، خاطرنشان کرد: در گام اول ۳۷۵ میلیارد تومان تسهیلات را به بانک کشاورزی و ۹۱ میلیارد تومان هم به صندوق کارآفرینی امید معرفی کرده‌ایم.

او اظهار کرد: منتظر این هستیم که این مجوز از طرف وزارتخانه به ما داده شود که برای گام دوم به مرحله بعدی هم افرادی که متقاضی سرمایه‌گذاری در بخش هستند را معرفی کنیم.

دهقان‌پور به موضوع دامدار کارت نیز پرداخت و تصریح کرد:  سیاستی که وزارت جهاد کشاورزی در پیش گرفته این است که به ازای هر دام سنگین ۷۰۰ هزار تومان و برای هر راس دام سبک ۳۰۰ هزار تومان اختصاص داده بشود و سقفش هم ۵۰ میلیون در نظر گرفته شده است.

به گفته او؛ تا کنون ۶۸۴۰ متقاضی دامدار کارت در سامانه ‌سیتا ثبت نام کرده‌اند که ۸۶ فقره پرداخت شده است. این تسهیلات در قالب تسهیلات ارزان قیمت ۱۱ درصد است که فعلا در گام اول برای دامداران ما که دام سبک کمتر از ۱۶۶ راس است و دامداران سنگین  یعنی آنهایی که گاو شیری هستند حدود ۷۰ راس دام هستند این مجوز به ما داده شده و ما معرفی را انجام دادیم.

دهقان‌پور به موضوع سیل اخیر جنوب فارس نیز اشاره کرد و گفت: در سیلی که در دی ماه اتفاق افتاد با حضور وزیر محترم کشور در جنوب استان ۵۴۴ میلیارد تومان خسارت برآورد کردیم؛ از ستاد مخاطرات کشور مبلغ خوبی قرار هست تخصیص داده شود که محقق  شود جای امیدواری است و ما می‌توانیم یک سری خسارات مان را جبران کنیم.

ثبت دیدگاه