باغداران بواناتی این روزها در حال فراوری آلو به صورت آلوی جوشانده یا تیزابی کردن هستند تا به بازار مصرف عرضه کنند.
شهرستان بوانات با هزار هکتار سطح زیرکشت آلو رقم بخارا و برداشت ١۵ هزار تن آلو یکی از بزرگتری تولید کنندههای آلو در سطح کشور و قطب آلوی جنوب کشور است.
آلوی بوانات که عمدتا به صورت جوشانده کاربرد دارد در انواع غذا ها مانند خورش آلو، بِه آلو، آلو مسما ، کوفته ، آلو پلو، و در انواع آش ها استفاده می شود.
همچنین بواناتی ها از آلو، لواشک جوزقند، برگه و قیسی نیز درست میکنند .
مراسم آلو جوشانی بوانات در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت ملی رسیده است.