• امروز : جمعه - ۲۸ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 17 May - 2024

تمهیدات استان فارس برای بیماران اوتیسم؛ از ساخت کلینیک تا اختصاص مکان تفریحی

  • 17 تیر 1401 - 10:49
تمهیدات استان فارس برای بیماران اوتیسم؛ از ساخت کلینیک تا اختصاص مکان تفریحی

استاندار فارس با اشاره به لزوم قراردادن غربالگری کودکان اوتیسم در برنامه‌کاری پزشکان خانواده گفت: ساخت کلینیک تخصصی اوتیسم در شیراز در دستورکار است.

بر اساس گزارش دریافتی روز جمعه ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری فارس، محمدهادی ایمانیه در جلسه پیگیری مشکلات خانواده‌های دارای فرزند مبتلا به اوتیسم اظهار داشت: همزمان با سالروز ولادت نبی مکرم اسلام(ص) کلنگ ساخت این کلینیک به زمین زده خواهد شد.

وی ادامه داد: در استان فارس چندین هزار کودک مبتلا به اوتیسم داریم که مشکلات این بیماران سبب ناتوانی خانواده‌ها می‌شود.

استاندار فارس در این نشست ضمن شنیدن مسائل و مشکلاتی که در حوزه اوتیسم در استان وجود دارد دستور پیگیری مصوباتی را صادر کرد. 

ایمانیه در پایان این جلسه گفت: بر اساس مصوبات این جلسه شهرداری سریع‌تر باغ خانواده‌ای که قرار است به طور اختصاصی به خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم اختصاص یابد را به هیأت امنا تحویل دهد. 
وی افزود: همچنین نیاز است هیأت امنایی با همکاری بهزیستی و معاونت اجتماعی استانداری شکل گیرد. 
او گفت: الحاق سه هزار مترمربع زمین مجاور به این باغ در دستور کار قرار گیرد. 
 ایمانیه تاکید کرد: اختصاص مدارسی به کودکان اوتیسم و غربالگری نوزادان و کودکان از نظر اوتیسم پزشکان خانواده نیز لازم است.

اوتیسم ( Autism) یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشدی از نوع روابط اجتماعی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی مشخص می‌شود و علایم این اختلال تا پیش از سه‌ سالگی بروز می‌کند و علت اصلی آن هنوز ناشناخته است.
به افرادی که این اختلال را دارند اوتیستیک یا درخود مانده گفته می‌شود. این اختلال در پسران شایع‌تر از دختران است و وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز اوتیسم ندارد.
این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی تأثیر می‌گذارد و کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم در ارتباطات کلامی و غیرکلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت‌های مربوط به بازی، مشکل دارند و ارتباط با دیگران و دنیای خارج برای آنان دشوار می‌شود.
آمارها در سطح بین‌المللی نشان می‌دهد که ازهر ۶۸ کودک یک تن به یک اختلال طیف اتیسم (ASD) مبتلا است.اختلال طیف اوتیسم، در خود فرورفتن، بی‌توجهی به جهان خارج، ناتوانی در رشد و گسترش مهارت های اجتماعی است که می‌تواند باعث ایجاد ارتباطات اجتماعی قابل توجه و چالش‌های رفتاری شود.

ثبت دیدگاه