• امروز : سه شنبه - ۱ خرداد - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 21 May - 2024

از کمبود ۲۰۰ نانوایی در شیراز تا رد شایعه گرانی نان

  • 12 بهمن 1401 - 8:33
از کمبود ۲۰۰ نانوایی در شیراز تا رد شایعه گرانی نان

کمبود حدود ۲۰۰ نانوایی در سطح کلانشهر شیراز و رد شایعات درباره افزایش نرخ نان ازجمله موارد مطرح شده در سومین نشست مدیریت هوشمند آرد و نان استان فارس بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس شامگاه سه شنبه در سومین مرحله از نشست مدیریت هوشمند مصرف آرد و نان استان فارس با اشاره به اهمیت نان در سبد مصرف خانوارها گفت: این اهمیت تا جایی است که دولت ۱۰ درصد بودجه را به حوزه نان اختصاص داده است.

محسن ربانی زاده با بیان اینکه مدیریت عرضه نان توسط فرمانداری ها انجام می‌شود عنوان کرد: در این مسیر موضوع نظارت بسیار مهم است و بهترین نظارت؛ نظارت مردمی است که از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه مرحله یک و دو طرح مدیریت هوشمند مصرف آرد و نان به خوبی انجام و آرد در بخش صنوف و صنعت جدا شده است گفت: در این زمینه بخش خصوصی به خوبی با همکاری اتحادیه نان و آرد این مهم را مدیریت کرد و به فراخوان هر شهرستان ممکن است قیمت‌ها متفاوت باشد، اما نرخ گذاری منصفانه است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس گفت: نان کامل یک ضرورت است و چاره‌ای نداریم به سمت و سوی تولید نان کامل برویم چرا که نان کالایی است که در همه خانواده‌ها استفاده می‌شود و هرچه سالم‌تر باشد جامعه سالم خواهد بود.

ربانی زاده با اشاره به اینکه خبازهایی که در حوزه تولید نان کامل ورود می‌کنند تسهیلات ارزان قیمت دریافت خواهند کرد، بیان کرد: ضمن تولید نان کامل در این حوزه اشتغال جدید نیز ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه فاز دو مدیریت هوشمند مصرف آرد و نان با تجهیز ۳ هزار و ۲۰۰ نانوایی فارس به کارتخوان بود، یادآور شد: در این مرحله مدیریت نظارت هوشمند انجام شده است و رفتار نانواها و خبازان در مرکز و سامانه رصد پایش می‌شود.

ربانی زاده افزود: در این پایش هوشمند هرکدام از نانوایان و خبازان که فعالیت آن‌ها خارج از عرف باشند شناسایی و با آن برخورد می‌شود.

رصد روزانه تراکنش نانوایی‌ها

مدیرکل غله استان فارس نیز در این نشست با اشاره به اینکه استفاده خارج از قوانین از کارتخوان‌های هوشمند نانوایی‌ها می‌تواند باعث قطع کامل کمک هزینه و سهمیه آرد واحد نانوایی شود،گفت: لذا نانواها باید این مورد را رعایت کنند و صحت و سقم کلیه تراکنش‌های ثبت شده در کارتخوان‌های هوشمند در هر دوره بررسی و ثبت می‌شود.

منصور جمالی گفت: با تحلیل روزانه تراکنش‌های کارتخوان‌های هوشمند نانوایی‌ها باعث شکل گیری کارنامه‌ای برای نانوایی می‌شود که قابل رصد و بررسی است.

وی با اشاره به اینکه کارنامه نانواها قابل بررسی و چک کردن است، عنوان کرد: لذا ثبت تراکنش غیرواقعی عواقب دارد و تا چند مرحله می‌تواند سقف آرد خرید واحد نانوایی و کمک هزینه را به شکل قابل توجهی کاهش دهد و این موضوع باید رعایت شود.

جمالی تاکید کرد: مدیریت هوشمند مصرف آرد و نان در مرحله تکمیل زیرساخت‌ها است و اگر در این مرحله مشکل و نواقصی باشد نسبت به تکمیل آن اقدام می‌شود.

مدیرکل غله فارس با اشاره به اینکه ما جز استان‌هایی هستیم که این مورد حل و نواقص برطرف شده است، عنوان کرد: همچنین تامین کمک هزینه جبرانی، متناسب سازی سهمیه آرد با عملکرد واحد نانوایی و پایش انجام کلیه معاملات در واحدهای نانوایی از این طریق خواهد بود.

جمالی افزود: همچنین سهم هر بخش کارگر، کارفرما و… باید مشخص شود و در بحث پشتیبانی نیز اقداماتی شده است.

نان گران نمی شود

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در ادامه با اشاره به اینکه در مرحله مدیریت هوشمند مصرف آرد و نان هر خرید و فروشی باید براساس تراکنش باشد، بیان کرد: افرادی که فاقد کارت بانکی هستند مانند اتباع بیگانه، افراد مسن و… در این مرحله کارت نانوا تعیین و خرید نان از طریق این کارت انجام می شود.

مرتضی شریفی گفت: کارت نانوا به اسم نانوا است که بتواند از طریق آن نان به فروش برساند.

شریفی با اشاره به اینکه حدود ۳هزار و ۴۰۰ نانوایی در فارس فعال است گفت: با تخلفات کم فروشی در این حوزه برخورد می‌شود و پرونده‌های زیادی در این زمینه تشکیل شده است.

وی عنوان کرد: در خصوص قیمت نان نیز قرارنیست نان گران شود و یا وزن آن کم شود.

شریفی با اشاره به اینکه در این مرحله و سامانه هوشمند کارنامه نانوا مشخص است که هر نانوا چه مقدار آرد و نان تحویل گرفته است و چه روزهایی فعالیت نداشته است،گفت: مجموع بازرسی‌ها هوشمند است و بازرسانی که در نانواها هستند تمامی آیتم‌ها از جمله وزن چانه، بهداشت واحد و نحوه برخورد نانوا را رصد و در سامانه ثبت می شود.

وی افزود: در واقع در این روش عملکرد نانوا را به عنوان یک کارنامه نشان می‌دهد و در صورت هر تخلفی برخوردهای بعدی با نانوا صورت می‌گیرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس ادامه داد: با اقداماتی که در این طرح انجام شده تلاش می‌شود انحرافات حوزه نان و آرد که توزیع خارج از شبکه بود، حذف شود و صرفه جویی در مصرف آرد حاصل شود.

شریفی ادامه داد: با صرفه جویی در حوزه آرد و نان می‌توان نانوایی جدید تاسیس کرد و در شهر شیراز مناطقی داریم که علی رغم اینکه پرجمعیت هستند، اما فاقد نانوایی است و در این مراکز نیز می‌توان نانوایی ایجاد کرد.

وی با اشاره به اینکه در شهرستان شیراز هزار و۳۵ نانوایی فعال وجود دارد،گفت: شیراز حدود ۲۰۰ نانوایی کم دارد که از محل صرفه جویی آرد می‌توان این مشکل را حل کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس گفت: بر اساس آمار جمعیتی و ظرفیت‌های موجود مجوز تاسیس نانوایی جدید داده شده است که مشکل کمبود نانوایی حل و با توزیع هدفمند آرد از ازدحام در نانوایی‌ها جلوگیری شود.

شریفی بیان کرد: در این طرح ۸۰ درصد موفقیت به اطلاع رسانی دقیق بر می‌گردد و باید برای مردم و فعالین این حوزه به خوبی اطلاع رسانی شود و ۲۰ درصد دیگر نیز با کارهای اجرایی حاصل خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه درحال حاضر برداشت مردم این است که قراراست نان گران شود، تاکید کرد: به هیچ وجه نان گران نمی‌شود و یارانه‌ها هدفمند توزیع خواهد شد.

شریفی با اشاره به اینکه مرحله سوم این طرح نیز در ۱۲ استان در ایام دهه فجر و بعد از آن در کل کشور شروع می‌شود، خاطرنشان کرد: فارس استان الگو و نمونه است که امیدوارم در این مرحله هم به عنوان الگو شناخته شود.

ثبت دیدگاه