• امروز : یکشنبه - ۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 28 April - 2024

آغاز به کار پنجمین نمایشگاه خرما و صنایع وابسته در شیراز

  • 12 آبان 1401 - 14:32
آغاز به کار پنجمین نمایشگاه خرما و صنایع وابسته در شیراز

پنجمین نمایشگاه بین‌المللی خرما و صنایع وابسته، با حضور شماری از تولید، توزیع و صادرکنندگان این محصول در نمایشگاه بین‌المللی فارس در شیراز آغاز به کار کرد.

پنجمین نمایشگاه بین المللی خرما، شامگاه سه‌شنبه دهم آبان و در سه سالن سرو، بهار و نرگس و با حضور فعالان این عرصه از ۱۳ استان کشور و نمایندگانی از چهار کشور خارجی در نمایشگاه‌های بین‌المللی استان فارس در شیراز آغاز به کار کرد.

به نقل از شرکت نمایشگاه‌های فارس، این نمایشگاه، در فضایی به وسعت ۶ هزار مترمربع و با مشارکت ۷۰ فعال اقتصادی از ۱۳ استان و نمایندگی‌های شرکت‌هایی از روسیه، پاکستان، عمان و قطر، در قالب ۱۹۰ غرفه، فعال شده است و به مدت چهارروز ادامه دارد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس در مراسم آغاز به کاراین نمایشگاه گفت: امروزه استفاده از فنآوری های نوین می تواند کمک کند تا ارقامی که خاصیت بسته بندی و جنبه های صادراتی دارند با روش مطلوبی بسته بندی و نهایتا صادر شود.

مجتبی دهقان‌پور با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی به سرمایه‌گذاران در حوزه‌ صنایع تبدیلی، بسته‌بندی و فرآوری خرما تسهیلات ارزان قیمت اعطا می کند، افزود: رفع موانع در فرآیند اخذ مجوز از دیگر برنامه های حمایتی جهاد کشاورزی است و در همین راستا خودمان را موظف می دانیم که اگر سرمایه گذاری با مشکلی مواجه شده است در چارچوب قانونی مشکل را رفع کنیم و علاوه بر آن استاندار هم این رویکرد را دارند که از طریق کمیته رفع موانع تولید، مشکلات سرمایه گذاران را حل کنند.

به گفته دهقان پور؛ فارس با تولید بالغ بر ۲۵۱ هزار و ۵۰۰ تن خرما رتبه اول کشوری و رتبه چهارم در سطح زیر کشت این محصول را دارد و در نتیجه تولید در واحد سطح این محصول از میانگین کشور و استان های خرماخیز بالاتر است که حاصل تلاش نخلداران است.

او با بیان اینکه یکی از استراتژی های وزارت جهاد کشاورزی و به تبع آن سازمان جهاد کشاورزی توجه به تولید و مزیت نسبی آن، در مناطقی که امکان سازگاری تولید برای محصولات خاص وجود دارد، است، گفت: جنوب استان فارس به لحاظ پتانسیل هایی که دارد یکی از بسترهای مناسب برای توسعه و تولید خرما در سطح کشور است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه در اختیار گذاشتن نهال عاری از ویروس و مقاوم به آفات و بیماری ها که در آینده محصولی متناسب با بازارهای هدف صادراتی تولید کند از جنبه های حمایت از نخلداران و توسعه و گسترش خرما در این استان است، خاطرنشان کرد: در همین راستا از اواخر سال گذشته مرکز تولید نهال خرما با روش کشت بافت و تولید باغ مادری کلنگ زنی شد.

دهقان پور با اشاره به اینکه در مرکز مذکور پایه های رقم مجول که یکی از ارقام بازارپسند است تولید می شود و نهال های تولیدی علاوه بر استان فارس، در اختیار نخلداران جنوب کشور نیز قرار می گیرد، افزود: یارانه هایی در اختیار این مجتمع قرار دادیم در همین راستا هم دولت یکسری تمهیداتی برای نخلداران در نظر می گیرد و نهال های تولیدی در قالب یارانه در اختیار نخلداران قرار می گیرد.

او؛ به سلامت محصول خرمای تولیدی نیز گریزی زد و افزود: خرماهای تولیدی ما دارای کیفیت بالا و از استانداردهای بالایی برای مصرف بهره مند هستند و به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب جنوب استان، تنوع ارقام داریم که می تواند کمک کند تا بازارهای هدف صادراتی را متناسب با ذائقه مصرف کننده، شناسایی کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه استانداردهای تولید این محصول خوب است، بیان کرد: استانداردهای برداشت و عرضه محصول خرما را باید به روز شود که در همین راستا این سازمان یکسری اقداماتی انجام داده است و انجام خواهد داد که بتوانیم خرمایی با استاندارد های کامل به بازار عرضه شود.

مدیر عامل شرکت نمایشگاه های بین المللی فارس نیز گفت: در پنجمین نمایشگاه بین المللی خرما، تولید،فرآوری و صنایع وابسته شیراز حدود شصت شرکت فعال در این حوزه حضور دارند.

علی فرهادی افزود: ایران به لحاظ تنوع و کیفیت، سطح زیر کشت، میزان تولید، صادرات و مصرف ملی در زمره برترین تولید کنندگان محصول خرما در جهان به شمار می رود.

او ادامه داد: هر چند خرمای ایران از بهترین نوع خرمای صادراتی جهان بوده و یکی از محصولات عمده ی کشاورزی ایران و از منابع اصلی ارز کشور محسوب می شود اما با کمال تاسف با گذشت زمان سهم و جایگاه کشور ما روند نزولی داشته است.

مدیر عامل شرکت نمایشگاه های بین المللی گفت: به دلایل مختلف از جمله تغییرات اقلیمی، خشکسالی و بی آبی، ضعف مدیریت و برنامه ریزی، موانع صادراتی، افزایش قیمت تمام شده کالا در بخش تولید، نگهداری و بسته بندی و صادرات فاقد صرفه  اقتصادی لازم بوده و همین؛ دلیل روند نزولی خرما و صنایع وابسته آن است.

فرهادی بیان کرد: قطعا با رفع این موانع و مشکلات و ایرادات خرما به معنای واقعی تبدیل به یک صنعت اشتغال زا، تامین کننده مواد غذایی و دارویی و صنعتی و کالایی صاداراتی وا رز آور می شود.

 مدیرعامل شرکت نمایشگا ه های بین المللی فارس افزود: در همین راستا شرکت نمایشگاه های بین المللی فارس در تلاش بوده و هست تا با برگزاری نمایشگاه تخصصی در این حوزه و معرفی قابلیت ها و ارزش استراتژیک این محصول خوراکی – صنعتی به نخل داران و سایر مشاغل وابسته کمک کند تا با افزایش کمی و کیفی فراوری های متنوع و با ارزش حاصل از خرما سهم واقعی و شایسته کشور را در بازار های داخلی و بین المللی حفظ و ارتقا دهیم.

فرهادی با بیان اینکه نمایشگاه بین المللی خرما شیراز در متراژی به مساحت شش هزار متر مربع برگزار می شود، گفت: شرکت کنندگان در این نمایشگاه از استان های اذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، یزد، خراسان رضوی، کرمان، بوشهر، خوزستان،همدان، تهران،هرمزگان و فارس هستند.

این مقام مسئول بیان کرد: در حاشیه این نمایشگاه که تا سیزدهم آبان ماه برپاست؛ قرار است کلاس های آموزشی ویژه علاقه مندان و بهره برداران صنعت خرما و همچنین چندین رونمایی از دستگاه های جدید تولید و فرآوری محصولات خرما انجام شود. 

ثبت دیدگاه