• امروز : شنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 4 May - 2024

اشتغالزایی کارخانه آزمایش کافی نیست؛ لزوم بکارگیری ۵۰۰ نفر تا پایان ۱۴۰۱

  • 14 شهریور 1401 - 8:22
اشتغالزایی کارخانه آزمایش کافی نیست؛ لزوم بکارگیری ۵۰۰ نفر تا پایان ۱۴۰۱

کارخانه آزمایش مرودشت که چند سالی از حرکت بازایستاده بود، به دنبال بازدید سرزده و دستور رئیس‌جمهور در جریان سفر استانی مهرماه ۱۴۰۰، در خردادماه ۱۴۰۱ فعالیت خود را با راه اندازی یک خط تولید از سر گرفت اما مسئولان استانی تأکید دارند که میزان اشتغالزایی این کارخانه باید به ۵۰۰ نفر افزایش یابد.

در گام نخست و بنا به اعلام دست اندرکاران کارخانه، یک خط تولید آبگرمکن با اشتغالزایی حدود ۵۰ نفر آغاز به کار کرد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در ارزیابی روند راه‌اندازی دوباره کارخانه آزمایش به خبرنگار ایرنا گفت: کارخانه آزمایش در فاز اول ۵۰نفر اشتغال ایجاد کرده است اما قرار شده تا پایان سال این رقم به ۵۰۰ نفر برسد.
 

او به آخرین وضعیت واحدهای صنعتی در استان فارس اشاره کرد و گفت: درصدد هستیم کارخانه‌های صنعتی  راکد در استان فارس را احیا کنیم و اقدامات لازم برای احیای کارخانه‌های آزمایش، روغن‌نباتی، قند ممسنی و آی‌تی‌آی که جزو مصوبات دولت هستند با حساسیت ویژه‌تری دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات و مسائل کارخانه روغن‌نباتی هم در حال پیگیری است، گفت: حدود ۶۰ سال از عمر این کارخانه می‌گذرد و نیاز است بروزرسانی شود و به منطقه ویژه اقتصادی انتقال یابد که حدود هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برآورد سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه شده است.

ربانی‌زاده اضافه کرد: به کارخانه قند ممسنی نیز کمک کرده‌ایم تا مشکلاتش رفع شود؛ هرچند انتظارات ما به صورت کامل محقق نشده است.

احیای کارخانه‌های راکد در دستورکار استانداری

وی گفت: از مجموع ۱۹۹ واحد صنعتی معدنی در استان فارس، ۱۵۹ واحد در داخل شهرک صنعتی و ۳۵ واحد در خارج از شهرک را فعال‌ کرده‌ایم.

به مزایده گذاشتن کارخانه آزمایش در صورت ﻋﺪم اﻧﺠﺎم ﺗﻌﻬﺪات

استاندار فارس نیز پیش از این با اعتقاد به اینکه احیای کارخانه‌های راکد و در کنار آن راه‌اندازی واحدهای صنعتی جدید با ظرفیت اشتغالزایی بزرگ به عنوان اقدامی مهم در دستور کار قرار دارد،افزود: میزان اشتغالی که در نتیجه احیای کارخانه‌های راکد ایجاد و احیا می شود برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است. 

دکتر محمد هادی ایمانیه روز شنبه ۱۵ مردادماه در جلسه بررسی وضعیت واحدهای راکد استان در شیراز گفت: یکی از کارخانه های راکد استان کارخانه آزمایش مرودشت بود که در خردادماه امسال فاز نخست تولید آبگرمکن آن راه اندازی شد و بر اساس یک مصوبه ابلاغی، امروز باید شرایط لازم برای افزایش اشتغال این کارخانه‌ها فراهم باشد.

وی با اشاره به بازدید سرزده رئیس جمهور از کارخانه آزمایش مرودشت در جریان سفر استانی (۲۲ مهرماه ۱۴۰۰) ادامه داد: این کارخانه تاکنون نتوانسته تعهدات خود را در زمینه اشتغالزایی به طور کامل عملی کند و چنانچه تا پایان شهریور امسال تعهدات داده شده در بحث ایجاد اشتغال را محقق نکند، استانداری بحث مزایده را از مسیر قانونی در دستگاه قضایی دنبال خواهد کرد.


تعلل در انتقال کارخانه روغن نرگس شیراز
استاندار فارس، با اشاره به طولانی شدن فرایند خروج کارخانه روغن نباتی نرگس از شهر شیراز گفت:  مدیران این کارخانه نیز اقدامات لازم را برای انتقال این کارخانه به منطقه ویژه اقتصادی انجام نداده‌اند و به رغم  اخطارهای محیط زیستی ۳۱ ساله اما همچنان در بحث جانمایی و شروع پروژه کارخانه جدید تعلل شده است.

ایمانیه افزود: هدف ما در گام نخست حفظ اشتغال فعلی و ایجاد فرصت های شغلی جدید و انتقال کارخانه پس از اتمام کارخانه جدید است.

احتمال مزایده کارخانه قند ممسنی
وی، در خصوص وضعیت کارخانه قند ممسنی هم گفت: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید یک مصوبه مبنی بر راه‌اندازی این کارخانه تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۱ داشته است که بر اساس آن اگر مدیران کارخانه اقدام به راه‌اندازی این واحد تولیدی تا زمان مقرر نکنند موضوع به مزایده گذاشتن کارخانه عملیاتی خواهد شد.
استاندار فارس اضافه کرد: با توجه به عدم انجام تعهدات مدیران، این کارخانه هم با مزایده به سرمایه‌گذار جدید سپرده خواهد شد.

واگذاری آی تی آی به سرمایه‌گذار جدید
وی در خصوص آخرین تصمیمات اخذ شده برای کارخانه صنایع مخابرات راه دور ایران (آی.تی.آی) آی تی آی نیز گفت: بر اساس آخرین تصمیمات مقرر گردید که این کارخانه در قالب مزایده کامل به سرمایه‌گذار جدید واگذار شود تا ابتدا مطالبات کارگران و سپس سایر مطالبات پرداخت و در عین حال راه‌اندازی مجدد نیز صورت پذیرد.

او گفت: کارخانه آی تی آی یک ملک غیر مؤثر بر روند تولید در خیابان اردیبهشت شیراز دارد که در رهن بانک قرار داشته و مقرر بوده که این ملک به فروش رسیده و ۵۰ درصد از پول حاصل از فروش آن به تسویه بدهی‌های کارگران و مطالبات بازنشستگان و ۵۰ درصد دیگر هم به بانک تجارت داده شود که این امر محقق نشد.
 

چرخ مجموعه کارخانه آزمایش مرودشت فارس به عنوان یکی از صنایع قدیمی استان که روزگاری آوازه آن به خارج از مرزها می‌رسید حدود پانزده سال بود که از تولید باز ایستاده بود. کارخانه آزمایش مرودشت ۲۸ خردادماه ۱۴۰۱ به دنبال بازدید و دستور رئیس‌جمهور از این واحد در سفر استانی دولت به استان فارس، تولید آبگرمکن را پس از ۱۵ سال تعطیلی از سر گرفت و فعالیت‌های خود را آغاز کرد. شهرستان مرودشت در ۴۵ کیلومتری شمال شیراز واقع است.

کارخانه روغن نباتی شیراز هم در سال ۱۳۳۳ خورشیدی در زمینی به مساحت ۹۳ هزار و ۷۵۰ مترمربع تحت عنوان کارخانه «پنبه پاک‌کنی» راه‌اندازی شد و فعالیت‌هایش را در حومه شهر شیراز در مکانی که به گود خزینه شهرت داشت آغاز کرد اما با گسترش فضای شهری و رشد پراکنده ساختمان‌ها به مرور زمان در حریم منطقه مسکونی و بافت فرهنگی شهر قرار گرفت و این مسئله موجب شد پروژه انتقال آن از محدوده شهر در دستورکار مسئولان قرار بگیرد.

کارخانه قند ممسنی هم که در سال ۱۳۴۴ خورشیدی با ظرفیت تولید ۲۵۰ تا ۳۰۰ ت‍ُن شکر در روز، افتتاح شده بود حدود هشت سال است که با معضلات بسیاری مواجه و تعطیل شده است. اما سفر دولت سیزدهم به استان فارس موجبات احیای این واحد تولیدی را که در شهرستان رستم قرار دارد فراهم کرده‌است. شهرستان رستم یکی از شهرستان‌های استان فارس است که در شمال غربی این استان واقع شده است. مرکز آن شهر مصیری است که در ۱۸۰ کیلومتری شیراز قرار دارد.

 کارخانه آی تی آی(مخابرات راه دور) نیز از سال ۵۳ با همکاری شرکت nec ژاپن در شهر شیراز راه اندازی شد که ۱۶ سال تعطیل است. 

ثبت دیدگاه