• امروز : شنبه - ۲۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 18 May - 2024

کاهش مصرف گوشت قرمز در فارس

  • 11 اردیبهشت 1401 - 10:52
کاهش مصرف گوشت قرمز در فارس

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه سرانه مصرف مرغ در استان از ۲۷ کیلوگرم به ۳۳ کیلوگرم رسیده است، گفت: سرانه مصرف گوشت قرمز پایین آمده و به ۱۱ کیلوگرم رسیده است. 

مجتبی دهقان‌پور در جلسه شورای کشاورزی فارس با بیان اینکه گوشت مرغ جزو ارزان‌ترین مواد پروتئینی در سبد مصرفی خانوار است تا جایی که میزان سرانه مصرف آن در فارس از ۲۷ کیلوگرم به ۳۳ کیلوگرم رسیده است، اظهار کرد: سرانه مصرف گوشت قرمز پایین آمده و به ۱۱ کیلوگرم رسیده است. 

او با اشاره به اهمیت تولید گوشت مرغ در فارس، گفت: برای بالا بردن راندمان تولید در مرغداری‌های فارس و کاهش هزینه‌های تولید،  به دنبال اجرای طرح مرغداری هوشمند در مرغداری‌های فارس هستیم. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس همچنین با بیان اینکه در حال حاضر کل تلفات مرغ در استان ۱۰ میلیون کیلوگرم است که با اجرای مرغداری هوشمند ۵۰ درصد کاهش می‌یابد و ۱۰۰ میلیارد تومان صرفه اقتصادی دارد، عنوان کرد: ۲۴۰۰ سالن مرغداری در فارس وجود دارد که در حال حاضر ۲۷۰ سالن هوشمند شده است. 

دهقان‌پور با بیان اینکه هر سالن برای هوشمندسازی به ۱۶۰ میلیون تومان هزینه نیاز دارد که پیشنهاد می‌شود دولت ۴۰ درصد این مبلغ را به صورت یارانه‌ای به هر سالن پرداخت کند، گفت: برنامه جهاد کشاورزی هوشمندسازی سالانه ۵۰۰ سالن مرغداری است. 

او افزود: با توجه به نزدیکی به فصل گرما امکان قطعی برق مشترکین وجود دارد که مشترکان برق کشاورزی درخواست دارند که حتی‌المقدور چاه‌های کشاورزی مشمول قطعی برق نشود. 

دبیر اتاق اصناف کشاورزی مرودشت نیز در این جلسه به برخی از موانع تولید در بخش کشاورزی پرداخت و گفت: با توجه به عدم تخصیص حق‌آبه سد درودزن امسال ۸۰ تا ۹۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی زیردست این سد از دست رفت.

حسینی خاموشی ۴ ساعته چاه‌های کشاورزی، افزایش تعرفه برق کشاورزی، تامین سوخت کمباین‌های برداشت محصول و انحصاری شدن کنتورهای هوشمند را از جمله موانع تولید بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: برق چاه‌های کشاورزی باید ۲۴ ساعته در تمام فصول سال تامین شود و در ماده ۲۵ قانون تسهیل نیز آمده تامین برق کشاورزی و صنعت نباید در اولویت خاموشی باشد اما شرکت توزیع برق شیراز اعلام کرده که از خرداد قطعی چهار ساعته برق خواهیم داشت. 

او با اشاره به افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ درصدی ۳ تعرفه برق کشاورزی، عنوان کرد: در ابتدای فصل برداشت گندم با تامین سوخت برای کمباین‌ها مواجه بودیم که فعلا برطرف شده امیدواریم در ادامه با مشکل سوخت روبه‌رو نشویم.

حسینی بیان کرد: در قانون توزیع عادلانه آب مصوب شده است که کنتور هوشمند آب روی چاه‌های کشاورز نصب شود اما با انحصاری که در زمینه تولید کنتورهای هوشمند وجود دارد قیمت آن از ۱۲ میلیون تومان به ۲۸ میلیون تومان رسیده است که کشاورز باید نقدا پرداخت کند از دولت درخواست داریم که که این کنتورها را به صورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار دهد. 

ثبت دیدگاه